Latter forlenger faktisk livet

Visste du at en god latter forlenger livet? Den trenger ikke engang å være god, den kan være helt ok. Det er vitenskaplig bevist at humor og latter ikke bare gjør at du har det bedre, både med deg selv og med dine medmennesker, men det hjelper deg med å mestre sykdom! Ikke visste jeg at ordtaket skulle bli slått fast, svart på hvitt. Det høres jo ganske absurd ut. Men når det er sagt, så skal sant sies at en latter som gjør vondt langt inn i hjerterota og som får magemusklene til å sprekke, gjør livet litt bedre. Det føles så godt, som et humoristisk utslipp.  Stillheten og roen som senker seg i kroppen etter en heftig gråt eller en hysterisk latter, er prisløs. En rekke positive reaksjoner, som bryter ut igjennom munnen i et hysterisk brøl, fnis, gnål eller skrik. Latter har en smertestillende virkning.

Et annet godt utrykk er det å “Holde hodet kaldt” når vi skal tenke klart, det er også sant. Hjernen tenker ikke like klart om den blir 4-5 grader for varm og latter fungerer som et slags kjølesystem for hjernen. Å være glad generelt, kjøler ned hjernen, fordi ved å smile og se glad ut så øker du blodforsyningen til hjernen, du kjøler den, og tenker klarere. På den måten kan latter, humor og godt humør skape en bedre livskvalitet.
Noe som er litt morsomt er at en kunstig latter fungerer på samme måte som en ekte latter, vi spenner de samme musklene, så i bunn å grunn trenger du ikke en vits eller god humor for å bruke latter som helsekost.  Personlig så blir en falsk latter alltid omgjort til en ekte latter, for ler jeg falskt, så ler jeg av det.

Les mer om hvordan latter fungerer på http://no.wikipedia.org/wiki/Latter

55073_1662635886083_4308423_o
3
62022_1662635926084_8245910_n

Helene Jonsmyr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s